Köszöntő
Csoportjaink
Aktualitások
Galéria
Óvodánkról
Dolgozóink
Navigáció
· Köszöntő
· Csoportjaink
· Aktualitások
· Galéria
· Dolgozóink
· Kapcsolat
· Játékok
· Óvodánkról
· Társoldalaink
· Videók
· Archívum
Elérhetőségeink
Szent Bazil Óvoda

Levélcím :
4087 Hajdúdorog,
Óvoda u. 6.

Telefon :
(52) 389-612,
(30) 916-5203,

Fax:
(52) 389-612

E-mail :
gorogovoda@freemail.hu

Webgazda:
gorogovoda@freemail.hu
Szervezeti Működési Szabályzat
Az óvoda programja és egyéb dokumentumok
"Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben"

Szent Bazil Görög Katolikus Óvoda

Hajdúdorog Szív u. 3.

Képek

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a Szent Bazil Oktatási Központ mindhárom intézménye sikeresen szerepelt a (Társadalmi Megújulás Operatív Program) TÁMOP 3. 1. 4/08/02- s pályázatán.

A pályázat megvalósításának ideje: 2009/2010-es nevelési év.

Szeptembertől óvodánk egy csoportja kezdte meg a kompetencia alapú nevelés megvalósítását. A Hétszínvirág csoport (kiscsoport), melyet Kiss Péterné és Urbánné Pocsai Ildikó óvodapedagógus vezet.

A várható fejlesztés, különböző mértékben, de minden csoportot érinteni fog. A későbbiekben, a többi csoportban is bevezetésre kerülnek az új módszerek.

A kompetencia alapú óvodai programcsomag célja, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése, a kompetencia alapú nevelés, oktatás elterjesztése. Ennek érdekében a pályázat a kompetencia alapú nevelés módszertanának és eszközeinek széleskörű elterjesztését célozza meg. A hangsúly a hagyományos tartalomközpontú oktatásról a kompetenciák, azaz a képességek, készségek és az alkalmazásképes tudás fejlesztésére tevődik át.

A valódi tudás az, amit a gyermek maga fejt meg és cselekvésen keresztül sajátít el. Ennek érdekében fontos, hogy minél több tapasztalathoz jusson, élményeket élhessen át, és természetes kíváncsiságát kielégíthesse. Ezért a játékba integrált cselekvéses tanulás az óvodai tanulás útja.

Szükséges, hogy a gyermekek életkoruknak és életritmusuknak megfelelően jussanak ismeretekhez az eltéréseket figyelembe vevő pedagógiai módszerek alkalmazásával.

Nevelőtestületünk felkészült a kulcskompetenciák fejlesztésére, új módszerek megismerésére. Készen állunk a „Jó gyakorlat „átvételére is, hiszen ezek ismeretében válunk alkalmassá az új és korszerűbb oktatáselmélet megvalósítására. Az eredményes nevelés feltétele a gyerek ismeret, a differenciálás, az egyéni bánásmód alkalmazása, a hátrányos helyzetű gyermekek integrálása. A gyermek egyéni fejlődését akkor tudjuk eredményesen segíteni, ha mi magunk is fejlődünk. Ehhez ad támogatást a pályázat, a továbbképzéseken való részvétel, mentori segítség, szakmai anyagok, informatikai eszközök biztosításával. Az elnyert pályázat lehetőséget teremt arra, hogy óvodánk valamennyi óvodapedagógusa továbbképzéseken gyarapíthassa tudását, módszertani kultúráját.

A továbbképzések eredményeként, 11 óvodapedagógus, 31 tanúsítványt szerezhet, a pályázatnak köszönhetően.

A projekt 2010. augusztus 31.-én fejeződik be, óvodánkra azonban még 5 évig jelentési kötelezettség hárul, és a programot is folytatnunk kell.


Gurbán Istvánné: óvodavezető

Rácz Jánosné: szakmai vezető

- Videó Ajánló -
Írjon nekünk
Mai névnapos
Ma 2020. January 23. Thursday,
Zelma, Rajmund napja van.
Holnap Timót napja lesz.
DivX Web Player
A videók megtekintéséhez DivX Player-t ajánlunk.

Házirend
1,116,276 egyedi látogató Top