Köszöntő
Csoportjaink
Aktualitások
Galéria
Óvodánkról
Dolgozóink
Navigáció
· Köszöntő
· Csoportjaink
· Aktualitások
· Galéria
· Dolgozóink
· Kapcsolat
· Játékok
· Óvodánkról
· Társoldalaink
· Videók
Elérhetőségeink
Szent Bazil Óvoda

Levélcím :
4087 Hajdúdorog,
Óvoda u. 6.

Telefon :
(52) 389-612,

Fax:
(52) 389-612

E-mail :
gorogovoda@freemail.hu

Webgazda:
gorogovoda@freemail.hu
Isten éltesse szülinaposainkat

Ma nincsenek szülinaposaink


Szervezeti Működési Szabályzat
Házirend
Az óvoda programja és egyéb dokumentumok
Köszöntő

 

Óvodánk elnyerte a „Biztonságos Óvoda” címet!

 

A közlekedésre nevelés akkor eredményes, ha a gyermekek ismereteiket tapasztalatszerzés közben szerzik. A közlekedés mindennapi életünk része. Sajnos az a tapasztalat, hogy rohanó világunkban egyre több gyermeket autóval hoznak, visznek a különböző intézményekbe, így a gyermekeknek nincsenek közvetlen megélt tapasztalatai a közlekedésről. Életkori sajátosságaikból adódóan, a veszélyérzetük sem alakult még ki.

Nagy felelősség hárul az óvodapedagógusokra, hiszen az óvoda az az intézmény, amely elsőként felkészíti a gyermeket a helyes közlekedésre. Az első élménynek tudjuk mennyire meghatározó szerepe van. Célunk hogy a családdal közösen, különböző tevékenységek által sajátítsák el a gyermekek azokat a képességeket, melyek a biztonságos közlekedéshez szükségesek.  Nagyon jó lehetőség kínálkozott, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében felhívást hirdetett „Biztonságos Óvoda” programban való részvételre.

A „Biztonságos Óvoda” program célja az óvodások biztonságosabb közlekedésre való felkészítésének elősegítése: az óvodák, óvodapedagógusok közlekedésbiztonsági szakmai támogatása, a közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztése a korcsoport sajátosságait figyelembe véve.

A Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda megragadta a lehetőséget, pályázott, mely sikeresnek bizonyult, hiszen elnyertük a „Biztonságos Óvoda” címet. A program résztvevői nem közvetlen pénzbeli támogatást kapnak, hanem óvodai programunkba beintegrálható módszertani segédanyagot, közlekedésbiztonságot segítő eszközöket illetve gyermekeink mintafoglalkozáson vehettek részt.

Kissné Dr. Korbuly Katalin látogatta meg intézményünket, és töltött egy délelőttöt óvodánk egy csoportjában, a Pillangó csoportban. Közlekedéssel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyermekek játékos formában, nagyon ügyesen. Rendkívül büszkék voltunk gyermekeinkre, hiszen válaszadásukkal azt bizonyították, hogy széles látókörűek, sok ismerettel rendelkeznek.

A kapott módszertani anyag rendkívül hasznos, mivel a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve készült, a jövőben mindenképp beépítésre kerül mindennapi tevékenységeinkbe.

 

 

 

 

ÓVODÁNK INDULÓJASok kicsi gyermeknek
ad otthont óvodánk.
Vigyázó szemekkel
tekint ránk jó Atyánk.
Ahogy kisétálunk
az ovi kapuján,
rögtön beléphetünk
templomunk ajtaján.
Kérjük a jó Istent
buzgón imádkozva,
adja szent áldását
a mi óvodánkra!
- Videó Ajánló -
Írjon nekünk
Mai névnapos
Ma 2018. October 23. Tuesday,
Köztárs. napja, Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.
TÁMOP
DivX Web Player
A videók megtekintéséhez DivX Player-t ajánlunk.

KEREKÍTŐ baba-mama foglalkozás Óvodánkban
817,920 egyedi látogató Top